Eppur si muove (Ipak se kreće)

O da, ipak se kreće! Nakon izgubljenih 8 mjeseci idemo polako dalje. Pošto je planiranje riječ koju volim koristiti, moram napomenuti da se pojavio novi faktor u obliku prinove u obitelji. Utjecati će na plan o našoj kućici, ali nadam se ne previše. Često se sjetim onog vica: “Kako ćeš nasmijati Boga? Ispričaj mu svoje planove.”

Vrijeme je izgubljeno najviše zbog toga što smo upali s našim planovima u godinu legalizacije. Svi uključeni u proces legalizacije, a najviše geodete, su se jednostavno zatrpali poslom u želji da što bolje iskoriste iznenadnu priliku za zaradu.

Tu smo doživjeli i prvo razočaranje od mnogih što dolaze. Od dogovorenih 50% cijene i roka od dva mjeseca došli smo do pune cijene i neodređenog roka za izradu Posebne geodetske podloge (PGP) i to nakon 8 mjeseci čekanja. Zato sam pokupio papire i potražio drugoga, u stilu cijena nije bitna. Što se tiče cijena (koje svakoga zanimaju), ipak sam malo istražio tržište i dobio ove ponude za izradu PGP-a: geodeta iz Vinkovaca 5000 kn, Vukovara 4000 kn, Slavonskog Broda 3000 + putni trošak 500 kn, Đakovo 3000 kn. Nije teško zaključiti kojeg sam angažirao, uz napomenu da je ova cijena za usluge u paketu, koje obuhvaćaju PGP, Elaborat iskolčenja, parcelaciju i upis u zemljišne knjige po završetku gradnje. Cijeli paket ugovoren je za 11000 kn.

Dakle, dogovorili smo konačan izgled kuće sa arhitektom u Idejnom rješenju, dobili PGP i sada se crta Glavni projekt.

Oglasi

Oznake:, ,

One response to “Eppur si muove (Ipak se kreće)”

  1. ana@carpe_diem says :

    čestitam! bar ste se počeli kretati. mi, sa druge strane, čekamo prostorni plan već 7 godina, a izgleda da će se i urbanistički morati čekati barem pola godine od donošenja prostornog. a djeca rastu…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: