Kada smo već kod fasade, moram priznati da je odluka o odabiru boje ili kobinacije boja prilično frustrirajući proces. Ako ste kupili stariju kuću poput naše, pretpostavka je da nemate projekt sa nacrtima pročelja. I da niste satima lamentirali sa arhitektom o tome koju boju i stil odabrati i dobili od njega 3D vizualizaciju. Tu su u sitnoj prednosti oni kojima je kuće nedavno legalizirana pa su u sklopu postupka morali izraditi projekte u kojima postoje takvi nacrti koje onda možete kopirati i bojati bojicama. Što je bez veze.

Zato sam malo vršljao po internetu i skužio da postoje prilično solidni besplatni software-i koji mogu pomoći kod odabira boje. Najbolji i najlakši za korištenje je bio CBN Selector. Za njega postoje korak po korak tutoriali na YouTube-u tako da se stvarno svatko može snaći, trebalo mi je oko pola sata da skužim kako sve ide.

Uslikate svoju kuću, uploadate sliku u program i zabavite se. Caka je u tome da pošto je besplatan ne možete te slike spremiti ni isprintati za daljnje korištenje. I što sam smislio? Uslikao monitor mobitelom. Na što bi jedan moj frend rekao “jer tko j… print screen”. Jer se nisam sjetio stisnuti prt scr. Evo par slika kako je to izgledalo: